Make your own free website on Tripod.com

Ontbreekt de knoppenbalk aan de linkerkant, klik dan hier

Op het moment werken de links niet optimaal (mijn excuses hiervoor). Ik heb een site (Free for all Links) voor u in het informatieve gedeelte gezet waarin alle links zijn terug te vinden.
De links, die door mij in het informatieve gedeelte van de pagina worden genoemd, kunt u hier ook terugvinden.
Natuurlijk is ook voor de broodnodige ontspanning gezorgd, hiervoor zijn enkele leuke en mooie paginas gelinkt.
De links zijn netjes gerangschikt in categorieen.
Klik op onderstaande afbeelding.
De site is ook in het engels te lezen
klik op onderstaande link.
Note:This site is translated into english, special for english speaking people. Click on link below.
Traumatic Brain Injury (TBI)

Nieuwe pagina 1

gehandicapt doe er wat mee!Waarom is deze site gemaakt?
Deze site is gemaakt,
om iedereen die niet weet wat N.A.H. is,
uit te leggen wat N.A.H. ongeveer inhoudt.
Daarom vraag ik u deze website goed te lezen.


Wat is N.A.H.?

Niet Aangeboren Hersenletsel is een aandoening wat bijna niet uit te leggen is. Het bepaalt je leven. De ongemakken die bij deze aandoening, bijna altijd, voorkomen, maken het leven er niet gemakkelijker op.

Enkele symptomen van deze aandoening zijn:

Spraakhandicap,Afasie;

Verlammingen, Halfzijdige verlammingen;

Epilepsie en/of soortgelijke aanvallen;

Evenwichtstoornissen;

Concentratiestoornissen;

Vermoeidheid;

Incontinentie;

Spasticiteit.Mijn verhaal

Ik zal me eerst voorstellen. Ik heet Jurre, in 1957 geboren, ik ben gelukkig getrouwd, heb een zoon en woon in het westen van het land. Toen ik net 22 was geworden en op weg was naar mijn werk, administratief werk voor een bedrijf in plastic verpakkingsmaterialen, kreeg ik een bromfietsongeluk. Dat ongeluk had voor mij nare gevolgen, ik raakte in een coma, die 19 dagen geduurd heeft.

Ik ga een aantal handicaps opnoemen, die ik zelf heb en wat ik eraan gedaan heb om ze dragelijk te maken in het leven van alledag.

Spraakhandicap

Een handicap, waarvan ik dacht dat is de meest vervelende handicap die er is!
In het begin kon echt niemand me verstaan. Er is zeker  ruim een jaar over heen gegaan eer er wat verbetering in kwam.
Door goed mee te werken aan de logopedie heb ik het onverstaanbare wat kunnen onderdrukken.
Nog steeds, maar alleen wanneer ik moe ben, is het moeilijk om me te verstaan. Maar dat geldt ook voor de niet gehandicapte mens, natuurlijk wel in mindere mate.
Ook heb ik voor u een site gelinkt, waarin uitvoerig wordt ingegaan over evt. hulpmiddelen die beschikbaar zijn bij ernstigere vormen van een spraakhandicap, bekijk deze website er staat veel informatie in.
Klik op de knop spraakhandicap


Startje.nu - Uw Nederlandstalige startpagina


Vermoeidheid

Als u onderstaand verhaal goed leest hoeft deze handicap niet te ontstaan.

Een handicap die eigenlijk niet direct het gevolg van een verkeersongeluk of ziekte behoeft te zijn, maar door de handicaps te verbergen voor de buitenwereld, kan er een zekere mate van vermoeidheid ontstaan.
Dit is vooral bij mij het geval geweest. Ik heb op mijn tenen gelopen om alles te maskeren. Waardoor ik later ben ingestort. Ik was dus terug bij af en  moest bijna alles van voor af aan opnieuw leren en kreeg er handicaps bij. Ik werd incontinent en kreeg epilepsie, waardoor ik ook moe werd.Health .nl de gezondheids zoekmachine in Nederland!

health

Incontinentie

Een lastige handicap. Er was veel water door de Rijn gestroomd voordat ik daar mee heb leren leven. Toen ik incontinent werd heb ik lang moeten zoeken naar het voor mij geschikte incontinentiemateriaal (luiers). Eerst heb ik een geruime periode disposables gebruikt maar ik lekte vaak door er ontstond regelmatig eczeem en ik kreeg pijn in mijn rug.

-     Doorlekken omdat ik steeds ruzie had met de plakstrips;

-         Eczeem, omdat er in die disposables stofjes zitten waar mijn huid niet tegen kon;

-         Pijn in mijn rug, ik kon die luiers alleen staande tegen de muur omdoen.

Toen ik voor die pijn in mijn rug bij de fysiotherapeut werd behandeld werd ik door haar erop  geattendeerd dat er goede indisposables (katoenen incontinentieluiers) verkrijgbaar  zijn bij:  o.a Carlas Company.

Deze luiers kon ik zittend omdoen en ik had minder last van mijn rug,veel minder last van eczeem of luieruitslag en lekte niet zo snel door. Er was echter wel een nadeel, ik moest bij de katoenen luiers ook een plastic broek gebruiken. Het heeft wel even geduurd eer ik er achter kwam dat het wel degelijk noodzakelijk is.


Wilt u meer informatie klik hierop de link luiers van Maree.


Geef een cijfer voor mijn site in deze linkmachine.

Spasticiteit

Spasticiteit - Een handicap die kan ontstaan door zuurstofgebrek bij de geboorte; - een handicap die ontstaat bij de geboorte en pas later aan het licht komt; - een handicap die ook kan ontstaan door een ziekte of door een ongeval: (NAH).
Omdat spasticiteit in vele vormen voorkomt en gevolgen verstrekkend zijn heb ik een site voor u gelinkt waar uitgebreid wordt ingegaan op deze handicap. Ook de manieren hoe je ermee kan leven.
Klik op de knop Spasticiteit


Epilepsie

Een gevaarlijke handicap, er kunnen vreemde dingen gebeuren, waar jezelf geen weet van hebt. Bijna alles moet onder begeleiding gebeuren.

U moet deze handicap vooral niet onderschatten, zodra u of uw omgeving wat merkt kunt u beter gelijk  - aan de bel trekken -. Vertel vooral uw omgeving wat u voelt, iets wat ik heb nagelaten. Vaak had ik namelijk plotseling een vieze smaak en/of reuk, dit noemt men ook wel aura. Dit had ik nooit verteld aan mijn omgeving, omdat ik dacht dat het een gevolg was van het ongeluk dat ik heb gehad.


Een eventuele toeval hoeft niet altijd gelijk een epileptische toeval te zijn maar kan ook een spanningsaanval zijn, beide soorten worden even serieus genomen.


Ik heb een combinatie van beide soorten.
Er was een opname in een psychiatrisch ziekenhuis nodig om dit uiteindelijk te ontdekken. Men dacht namelijk eerst dat het om psychische aanvallen ging. Om het tegendeel te bewijzen heb ik me laten opnemen in een revalidatieafdeling van een psychiatrisch ziekenhuis.
Uiteindelijk werd daar epilepsie geconstateerd.
De stap die ik toen heb ondernomen om mijn gelijk te krijgen hoeft u niet te ondernemen.
U kan het beste gelijk naar een epileptisch centrum stappen, daar worden alle daarvoor bestemde middelen ingezet om epilepsie te constateren en om het te verzachten d.m.v. de juiste medicatie of om het zelfs te genezen. Ze geven u ook advies; Hoe u moet leven met deze handicap.

S.O.S.
Je bent even lekker een wandeling aan het maken en je krijgt een epileptische toeval of je voelt er 1 aankomen.
Je valt.
Mensen om je heen schrikken, weten niet wat ze moeten doen.
Zaktelefoontjes, gsm'tjes, worden gelijk gebruikt om 112 te bellen. Je wilt dat helemaal niet.
Daarvoor zijn er S.O.S.-kettinkjes en/of -armbandjes.
Ik heb de ervaring dat er bijna niet op gekeken wordt, waardoor er veel omstanders komen. Heel snel belt men 112 en de 1 weet het nog beter dan de ander.
I.p.v. zo'n armbandje en/of kettinkje, heb ik tasje met een kaartje eraan met daarop in grote letters S.O.S., epilepsie, - zie ommezijde kaartje - aan de andere kant van het kaartje gezet 112 niet bellen en instructies in tasje lezen en geen omstanders. In het tasje ook medicijnen die eventueel toegediend moeten worden gedaan. Zo'n tasje valt meer op als bv. een armbandje.
Resultaat is:
- Er zijn niet zo veel omstanders;
- Dokter, ambulance enz. komen niet voor niks;
- afhankelijk van wat je op de instructies heb gezet zijn er i.p.v. veel omstanders 1 of 2 mensen die je met het nodige helpen.
Volg mijn voorbeeld en maak voor jezelf ook zo'n tasje, het wordt door veel mensen als erg handig ervaren.Het Activiteitencentrum

Door de handicaps die kunnen ontstaan bij N.A.H. is het, vaak, bijna onmogelijk om in de maatschappij werk te vinden. Een Activiteiten Centrum is een oplossing om uw dag te besteden. Vroeger werd u in een AC alleen maar bezig gehouden. Zo kon u, als u daar prijs op stelde, de hele dag spelletjes doen of televisie kijken, maar dat gaat snel vervelen. Ik zal voor u op een rijtje zetten wat er tegenwoordig op een AC te vinden is:

- Met hulp weer een dagritme zien te vinden;
- lotgenoten kunnen ontmoeten;
- begrepen willen en kunnen worden;
- Werken zonder tijdsdruk;
- Vinden van sociale contacten, met andere mensen omgaan;
- Het begeleiden naar andere werksituaties (veelal vrijwillig werk);
- Een hobby kunnen leren;
- Weerbaarder kunnen worden;
- Thuis niet alleen zijn. Ontlasting van de thuissituatie
- Opgevangen worden zodat men langer thuis kan blijven wonen.


Een activiteitenbegeleider moet o.a. over de volgende vaardigheden kunnen beschikken, zo moet men bijv. kennis hebben van de gevolgen van N.A.H. en hoe men met clienten, i.p.v. patienten of deelnemers praat men over clienten, in bepaalde situaties om moet gaan.

De clienten hun mogelijkheden laten (her)ontdekken. Een zekere mate van aandacht en sfeer brengen en de clienten dat ook laten doen naar hun medemens. Ook aandacht hebben voor de familie, partner en echtgenoot van de client. Er wordt dus tegenwoordig meer gekeken naar de mogelijkheden dan naar de onmogelijkheden van iemand.

Informatie over activiteitencentrum Gading leest u hier


Stichting Buddynetwerk Nederland

Velen onder u zullen nu denken - een buddy is toch alleen voor aidspatienten toch niet voor NAH-getroffenen", diegene die dat denken zouden vroeger gelijk hebben maar nu niet meer.
Boven heb ik voor u een site gelinkt waarin staat wat het werkterrein van het hedendaagse buddynetwerk inhoudt en ook wat de criteria zijn om voor een buddy in aanmerking te komen. Lees deze site goed, kan erg belangrijk voor velen onder u zijn!!
Klik op de knop, bovenin, Buddy netwerkGedichten uit het levenDeze gedichten zijn geschreven door een moeder van een gehandicapt kind. Die gedichten zijn niet alleen mooi, maar ook erg aangrijpend. Het is zeker de moeite waard om deze gedichten te lezen.
Klik op de knop"Hewejos Place"forum

Ik kan me zo voorstellen dat u behoefte heeft om over bovenstaande met anderen te praten. Ik geef u de mogelijkheid om dit te doen via onderstaand forum. Maak er gebruik van, het kan verhelderend werken. Denk hierbij aan lotgenoten contact.Ik hoop dat ik u voldoende heb geinformeerd.
Hartelijk bedankt voor het bezoeken van mijn site.

vriendelijke groeten van Jurre


Teken mijn gastenboek.Free counter and web stats


Met een klik op een stemknop of op de banner bezorg je deze site meer bekendheid.Connie-Place-Toplinken www.jurrien.respecteert.nl
Connie-Place-Toplinken

http://toplijst.gifplaatjes.nl/


Free Tell A Friend from Bravenet Free Tell A Friend from Bravenet


Stem hier op mijn startpagina

http://toplijst.gifplaatjes.nl/

naar boven
jurrienhelenus@hotmail.com


(C) 2001 JURRE DELHAAS HOMEPAGESLinkpartners

Dokter - De dokter - Dokter online - Dokter nl - Online dokter - Internet dokter - Apotheek online - Online apotheek - Acomplia - Acomplia bestellen - Allergie - Allergisch - Singulair - Hooikoorts - Tegen hooikoorts - Beclomethason - Rhinocort - Tegen jeuk - Oogdruppels - Levocabastine - Livocab - Nasonex - Neusspray - Beclomethason - Allergodil - Azelastine - Flixonase - Xyzal - Allergodil - Cholesterol verlage - Crestor - Zocor - Cholesterolgehalte - Huidschimmel - Nagelschimmel - Schimmelinfectie - Risporal - Lamisil - Loprox cr�me - Lamisil cr�me - Trisporal - Griep preventie - Relenza - Tamiflu bestellen - Malaria - Malarone - Malariatabletten - Care plus - Care plus deet - Seksuele hygiene - Een soa - Metronidazol - Trichomonas - Zovirax - Herpes - Condyline - Wratten - Genitale wratten - Zelitrex - Aldara - Chlamydia - Erythromycine - Canesten gyno - Candidiasis - Zithromax - Chlamydia - Stoppen met roken - Zuurbranden - Zantac - Rantidine - Losec mups - Nexium - Algemeen welzijn - Acne - Diane 35 - Roaccutane - Anti conceptie - Anti conceptie pil - Candidiasis - Diflucan - Morning after pil - Norlevo - Overbeharing - Erectieproblemen - Levitra online - Levitra kopen - Levitra bestellen - Viagra bestellen - Viagra kopen - Viagra online - Cialis bestellen - Cialis kopen - Cialis online - Erectiepil - Haarverlies - Propecia online - Propecia kopen - Propecia bestellen - Finasteride - Premature ejaculatie - Emla creme - Creme emla - Avodart dht - Afvallen info - Obesitasbehandeling - Rimonabant bestellen - Rimonabant - Xenical bestellen - Xenical online - Reductil bestellen - Jouw link hier?