Make your own free website on Tripod.com


Welkom op Jurre's vakantie pagina

VAKANTIE MET DE ZONNEBLOEM.

Dat is alleen voor oudere mensen, zullen velen onder ons denken. Dat is dus een valse gedachte,  evenals de Zonnebloem zijn er veel organisaties die vakanties voor gehandicapten en chronisch zieken organiseert. Maar ik beperk me tot de Zonnebloem, omdat ik tot nu toe met hen het meest op vakantie ben geweest. Men organiseert vakanties in een hotel, en ook nog met de boot, speciaal voor jongeren. Hoe een vakantie op de boot eruit ziet kan ik niet vertellen. Ik kan u wel vertellen hoe een vakantie in een hotel eruit ziet, omdat ik tot nu toe alleen in een hotel op vakantie ben geweest.  U moet niet verwachten dat het een vakantie betreft in een 3-sterren hotel, maar wel in een hotel speciaal aangepast voor lichamelijk gehandicapten. Er zijn goede sanitaire gelegenheden en als u geholpen moet worden is daar vaak ook rekening mee gehouden. 


 


Een prettige bijkomstigheid is dat u de gehele vakantieperiode wordt bijgestaan door twee mensen, één verpleegkundige en één vrijwilliger. De verpleegkundige helpt veelal bij het adl-gebeuren en de vrijwilliger bij andere activiteiten.


Mochten er zich nare ongelukjes voordoen op medisch gebied, er is altijd deskundige hulp aanwezig. En mocht dat niet voldoende zijn wordt er van buitenaf nog hulp ingeschakeld, iets wat ik bij één van die vakanties aan den lijve heb ondervonden bij een zware epileptische aanval.


Ik wens u allemaal een prettige vakantie en veel plezier, geniet ervan. U hoeft niets tegen uw zin te doen omdat alle aanwezige vrijwilligers zich voor de volle 100% inzetten en het met plezier doen.

Meer informatie?? bekijk dan hun site: klik op de knop links in je scherm  


 prettige vakantie

Vrijwillige begeleiding


2 Keer in de maand zou ik graag willen gaan zwemmen.
Maar omdat ik snel moe en gehandicapt ben kan ik en mag ik niet alleen zwemmen.
Op advies van de leiding van het zwembad is de tijd voor mij om te gaan zwemmen tussen 12.00 en 13.00 uur in de middag het beste.
Omdat het een nogal moeilijke tijd is kan ik niet aan iemand komen die bereid is om te begeleiden bij het zwemmen, daarom betalen wij de kosten van het zwembad en een eventuele lunch.
Wij geven de voorkeur aan een vrouwelijke vrijwilliger. Is iemand bereid om me op dat gebied te helpen.
Stuur me dan een mailtje:

jurrien@respecteert.nl